Arlanda – ett nav

Arlanda som ligger cirka 3 mil nordväst i Sigtuna kommun är Sveriges största och viktigaste flygplats. Flygplatsen består nu av fyra olika terminaler och det går att gå mellan alla. Det finns tre olika landningsbanor också. På flygplatsen passerar nästan 20 miljoner passagerare varje år och det sker en bra bit över 200.000 starter och landningar under samma tid. Flygplatsen började att användas 1959 men den invigdes och den riktiga utrikestrafiken startade 1962 och i samband med detta flyttades alla utrikesflygningar från den gamla flygplatsen i Bromma till Arlanda. Arlanda har sedan löpande byggts ut och framför allt har infrastrukturen för att ta sig till och från Arlanda löpande byggt ut. Det viktigaste transportmedlet idag är tåget , Arlanda express, som invigdes 1999.

Hotell vid Arlanda

Runt flygplatsen har också mängder med olika hotell byggts, man kan kom tidigt på att det finns ett väldigt stort behov bland passagerare att förenkla resandet genom att planera in en hotellnatt antingen innan eller efter själva flygresan. Många som skall flyga har långt att åka och tiden då flygen går är inte alltid på speciellt lockande tider. Då kan det vara skönt att vakna utvilad i en skön hotellsäng och bara ha några minuters restid till sin terminal. Det finns totalt 8 olika hotell i närhet till själva flygplatsen och den här guiden över hotellen vid Arlanda berättar mer om varje hotell. Man kan även söka fram bästa pris på hotell i Arlanda på hotell.info som jämför alla bokningsagenters priser.

Arlanda är en statlig flygplats som ägs av Swedavia som förrut hette Luftfartsverket.

This entry was posted in Stockholms län. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>