Älvsjö

Älvsjö är en av söderstadsdelarna inom Stockholms kommun. Stadsdelen gränsar bland annat till Långsjö, Långbro, Solberga. Stadsdelen bildades 1926 och 1945 bildades också grannstadsdelen Solberga och till följd av gränsdragningen kom en del av nuvarande Älvsjö centrum att ligga i stadsdelen Solberga.

Älvsjö är kanske mest känt för den stora massan för Stockholmsmässan som finns här. 2010 blev Stockholmsmässans bästa kongressår någonsin med totalt över 165 000 delegater fördelade på 2 469 kongresser, konferenser och företagsevent. Mässverksamheten besöktes av totalt 959 000 personer av de 71 mässor som arrangerades under året. Totalt antal besökare för både mässor och kongresser var 1,3 miljoner. Mässan har varit i gång sedan 1941 1941 då Bröderna Börje och Folke Claeson var ute på kontinenten för att besöka olika mässor. De fick då inspiration att bygga upp en mässa i Stockholm. Kungliga Tennisstadion hyrdes då för mässverksamheten. Den dåtida mässan döptes till S:t Eriks-Mässan och hette så fram till 1976. Kommande år tillkom ytterligare sektioner och mässan blev den största och mest omtalade i Sverige. För mer info se deras hemsida.

Boende i Älvsjö
Det finns många alternativ för er som vill bo på hotell i Älvsjö när ni besöker stadsdelen. Hotellen håller bra klass och man kan även hitta olika mässerbjudanden av flera olika hotell som ofta kan inkludera inträdesbiljetter samt middag och andra förfriskningar.

This entry was posted in Stockholms län. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>